Министарка Татјана Матић у посети нашем Дому

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић посетила је Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви и том приликом уручила донацију у виду рачунара и уређаја беле технике.

„Донели смо донацију коју смо заједно са једном ИТ компанијом припремили. Ресорно министарство и та технолошка компанија, која је пре свега донирала оно што је сама установа рекла да им је непоходно. Поред уређаја беле технике ту су и „нотебоок“ рачунари као саставни део наставног процеса. С обзиром да ова установа има 36 корисника услуге смештаја, али поред тога је и прихватни центар за децу и жене жртве насиља, сматрали смо да баш она треба да буде предмет наше донације. Верујемо да у ово време празника треба да помогнемо онима којима је та помоћ најпотребија. Посебно нас радује што корисници услуга смештаја Дома за децу и омладину у Белој Цркви и студирају, има и оних који су уписали факултете. Они нису само у установи на сигурном и заштићени, већ их овде и припремају за живот и то је један од разлога зашто смо дошли баш овде. Kадар који овде ради и начин на који се деца и млади припемају за живот, посебно кроз процес образовања је за нас изузетно значајан. Данас су савремене технологије, посебно ИТ, послови будућности и зато смо хтели и да на овај начин мотивишемо ове младе људе да управо то изаберу за свој животни позив. Наша порука је да је пре свега образовање и улагање у себе оно што сутра доноси бољи живот без обзира одакле сте потекли и какве су вас околности задесиле. Ако улажете у своје образовање ваш животни пут ће бити свакако бољи и у том смислу ове је једна порука и подршка за те младе људе“ – рекла је Матић.

Директор Дома за децу и омладину „Вера Радивојевић“ Зоран Станковић захвалио се на посети и донацији која запосленима и корисницима услуга смештаја посебно значи у овим празничним данима.

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић посебно је обрадовала кориснике услуге смештаја пакетићима, јер се малишани увек веселе слаткишима који им улепшају празнике.