Министарка Кисић Тепавчевић у посети Дому

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Kисић Тепавчевић, током своје посете Белој Цркви обишла је и Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“, за које је Министарство у претходном временском периоду издвојило финансијска средства за реконструкцију крова и опремање, а у току су и радови на замени расвете.

Председница општине Бела Црква Виолета Симић захвалила је министарки Kисић Тепавчевић на посети нашој општини, током које су договорени планови за наредну годину, у циљу побошљања услова за живот и рад грађана.

„Направили смо динамични план, одредили смо приоритете у домену рада Центра за социјлани рад у Белој Цркви, Дома за децу и омладину и у погледу унапређења положаја особа са инвалидититеом. Захвалила бих се и представницима свих удружења који су данас били наши гости, разговор је био врло конструктиван, чули смо примере добре праксе и могли смо доста тога научити“ – рекла је Симић.

Начелница Јужнобанатског управног округа Марина Томан рекла је да је на састанку договорена даља подршка на унапређењу кадровских капацитета установа у општини Бела Црква и њиховој техничкој опремљености.

„Важан нам је и састанак са представницима цивилног друштва на коме смо договорили и додатну подршку од стране Министарства и локалних самоуправа, како би се унапредио рад удружења која се баве проблематиком особа са инвалидитетом. Драго ми је када видим добру сарадњу локалних самоуправа и добар партнерски однос између представника цивилног друштва“ – рекла је Томан.

Директор Дома за децу и Омладину „Вера Радивојевић“ Зоран Станковић захвалио се Министарки Дарији Kисић Тепавчевић на контунуираној подршци која је омогућила да свакодневни живот корисника услуга смештаја у овој установи буде што квалитетнији.