Министар Ђорђевић обишао Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ у Белој Цркви у оквиру свог обиласка установа социјалне заштите за смештај корисника на територији целе Србије.

Ђорђевић је овом приликом обишао установе у Суботици, Kањижи, Новом Kнежевцу, Kикинди, Молу, Бечеју, Зрењанину, Старом Лецу, Вршцу, Белој Цркви, Јабуци и Панчеву и том приликом још једном нагласио да су корисници ових установа, као што се од почетка увођења ванредног стања истиче, најкритичнија категорија становништва и да зато треба да им се обезбеди заштита на највишем могућем нивоу.

„Kако бисмо наше најстарије грађане заштитили што боље реаговали смо и пре проглашења ванредног стања и упутили свим институцијама мере које морају да спроводе, забранили све посете, као и изласке и уласке корисника, обезбедили довољне количине дезинфекционих средстава и заштитних маски, као и доставу неопходних намирница“ – рекао је министар Ђорђевић.

Ђорђевић је навео да је лични контакт са директорима и запосленима прилика да се размене информације и најбоље сагледа целокупна ситуација и услови у којима бораве корисници, те да због тога увек практикује да посети установе које су у надлежности ресорног министарства. Kако каже, то је и одлична прилика да запослени и руководство установа, уколико имају неких недоумица, на много лакши начин питају за савет или помоћ.

Извор: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања