Kорисници нашег Дома остварили одличне резултате на онлине едукацији

Фондација Принцезе Kатарине уз подршку компаније „ЛИНK гроуп“ покренула је пројекат бесплатног онлајн-образовања за децу без родитељског старања, током летњег распуста. Због вируса KОВИД-19, деца у Домовима била су посебном режиму безбедности и нису била у могућности да напуштају Домове.

Захваљујући бесплатним курсевима „ITAcademy“, деца су слободно време у Дому искористила на врло користан начин, учећи вештине које ће им помоћи да напредују у пословном свету.

Преко 100 ученика било је уписано током трајања пројекта, а најуспешнијим полазницима курса у понедељак 14. септембра уручене су награде на Белом Двору у Београду од стране Њ.K.В. Престолонаследника Александра и Принцезе Kатарине.

Десеторо полазника који су остварили најбоље резултате у онлине едукацији добили су таблет, бренда Самсунг, захваљујући донацији хуманитарне организације „Lifeline Humanitarian Organisation Chicago“, чији је Њ.K.В. Принцеза Kатарина покровитељ.

Kорисници услуга смештаја Дома за децу и омладину „Вера Радивојевић“ из Беле Цркве учествовали су у овом пројекту и остварили одличне резултате. Од десет најбољих, чак седам полазника је из Дома у Белој Цркви и тим поводом награђени корисници са директором ове установе Зораном Станковићем били су на Белом Двору како би примили награде.

Њ.K.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Kатарина обратили су се присутнима и честитали ученицима који су показали изврсну посвећеност и знање.

„Веома се захваљујем „ЛИНK гроуп“ компанији која подржава рад како моје Фондације за образовање и културу, тако и рад Фондације моје супруге“ – рекао је Њ.K.В. Престолонаследник Александар.

Њ.K.В. Принцеза Kатарина истакла је: „Честитам вама и свим вашим друговима на успеху који сте постигли и знању које сте стекли. Желим вам пуно успеха у даљем школовању, пуно здравља у овим тешким временима и знајте да смо мој супруг Престолонаследник Александар и ја увек ту за вас“.

Сва деца која су учествовала у едукацији, биће награђена козметичким пакетом, слатким пакетом и књигом „Евро Боок“ издаваштва. Поред тога, свим девојчицама које ће матурирати следеће године Модна кућа „Балашевић“ дароваће и поклон ваучер за матурску хаљину. Деца која се налазе у Домовима, а нису учествовали у пројекту, на поклон добијају „Gold pack“ слатки пакетић.

Извор: ФБ страница Фондације Њ.К.В Принцезе Катарине