Дом за децу и омладину „Вера Радивојевић“ на Сабору човекољубља Србије

Дом за децу и омладину “Вера Радивојевић” из Беле Цркве учествовао је на традиционалном 6. Сабору човекољубља Србије.

Сабор је одржан у петак, 23. септембра, на Бановом Брду у организацији Црвеног крста Чукарица и Градске општина Чукарица. Тридесет установа социјалне заштите, специјалне школе и хуманитарне организације из Србије, Републике Српске и Црне Горе, представили су грађанима и привредницима делатности којима се баве, категорије корисника о којима брину, као и потребе које имају.

Манифестацију је отворио председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић и након тога доделио награде “Чари човекољубља” за исказано човекољубље у пет категорија.

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић обишао је и штандове учесника овог сабора, а између осталих посетио је и излагачки простор Дома за децу и омладину “Вера Радивојевић” где је разговарао са директором Зораном Станковићем.

Циљ Сабора човекољубља Србије је да се што већи број грађана и предузетника упозна са установама социјалне заштите, хуманитарним организацијама и удружењима грађана који воде бригу о широком кругу корисника, са намером да им помогну у остваривању њихове хумане мисије.