Стручни скуп у организацији Покрајинског завода за социјалну заштиту

Представници Покрајинског завода за социјалну заштиту посетили су данас Дом за децу и омладину “Вера Радивојевић” у Белој Цркви и том приликом одржан је радни састанак у циљу унапређења квалитета подношења притужби од стране деце и младих, корисника услуга смештаја.

“На данашњем округлом столу учествују стручни радници два дома – Дома “Вера Радивојевић”“ и Дома “Споменак” из Панчева. Домови имају своје процедуре по којима поступају у случају подношења притужби корисника услуга смештаја, а на овом радном састанку домови презентују на који начин се притужбе подносе, колико је тај систем доступан деци и како га унапредити у будућности. Стручни радници два дома са приближно истом структуром корисника услуга смештаја, имају прилку да размене искуства, заједно са Покрајинским заводом за социјалну заштиту, који је мост у овој сарадњи двеју установа” – рекла је Маја Миљковић, директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту.

Директор Дома за децу и омладину “Вера Радивојевић” Зоран Станковић рекао је да су овакви састанци значајни у циљу унапређења заштите корисника услуга смештаја, као и за додатно усавршавање стручних радника.